Крачка напред, крачка назад.  Всичко по темата: Отношенията България - РС Македония

...
Крачка напред, крачка назад. 
Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония
Коментари Харесай

Крачка напред, крачка назад

Крачка напред, крачка обратно. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1104
Министерство на вътрешните работи на Р Северна Македония проверява деца поради посещаване в България.

По заповед на вътрешния министър на съседката ни Оливер Спасовски стартират следствие против децата от Детско художествено учебно заведение „ Кирил и Методий “, взели присъединяване в самодейността „ Малък битолски Монмартър “, поради визитата им в София. Те са взели участие дружно със свои връстници в плана на фондация „ Българска памет “ - „ От двете страни на границата “. Проектът има за цел да сближи малчуганите. 

И освен това - Спасовски упорства за наказателни обвинявания и каузи по случая.

Всичко това на фона на друга значима вест за развиването на " братската " ни страна - Македонското държавно управление одобри Предложението за пристъпване към конституционни промени, които включват и българите, и реши документът да бъде импортиран в Народното събрание. Това е едно от изискванията за започване на договарянията за участие на страната в Европейски Съюз.

И до момента в който след близо месец ще се състоят дебатите в македонския парламент във връзка включването на българите в Конституцията, то държавно управление направи крачка обратно с следствието на личните си деца.

Стана ясно, че и 11-12-годишните могат да са виновни пред закона... тъй като са рисували картини със свои съученици в столицата ни.

Може да звучи като цялостен парадокс. И ще сте прави. 

Съвместните начинания сред двете страни бяха късмет едно ново потомство на РСМ да отрасне без подправено насадена ненавист към българите. Вместо късмет за Скопие, общите прояви се трансформират в тъкмо противоположното.

Докато чакахме опозицията в Македония да спъне страната по пътя ѝ към Европейски Съюз, в действителност го направи властта. Първо държавното управление предлага да промени висшия закон, след това Министерство на вътрешните работи, което е част от него, прави огромни крачки в противоположната посока.

И до момента в който едно общество се трансформира посредством политиката и законодателството, какъв сигнал дава македонското Министерство на вътрешните работи? 

И в случай че гръбнака на една нация са децата ѝ, те къде да се скрият от гоненията в личната си страна? 

Тук към този момент няма място за въпроси, единствено за една констатация - Македония не стопира невижданите актове на ненавист против България и неуспеха на добросъседските връзки.

Бъдещето на Македония в Европейски Съюз не може и няма да е с цената на прекъсването на добросъседските връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР